امروز شنبه  ۲۱ تير ۱۴۰۴
۱۳۹۹/۱۱/۲۳- ۱۸:۴۵ - مشاهده: ۳۵۹

اهم اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی در عرصه مبارزه، پیشگیری و درمان مواد مخدر (ژانویه 2021)

اهم اقدامات و دستاوردهای جمهوری اسلامی در عرصه مبارزه، پیشگیری و درمان مواد مخدر (ژانویه 2021)

کشفیات مواد مخدر از 28 دسامبر 2020 تا 30 ژانویه 2021

 

  • حدود 73860 کیلوگرم انواع مختلف موادمخدر و روان‌گردان از 28 دسامبر 2020 تا 30 ژانویه 2021 در سراسر ایران، کشف و ضبط گردید.
  • بیشترین حجم مواد مکشوفه، مربوط به تریاک به میزان 64027 کیلوگرم بود. همچنین 5637 کیلوگرم حشیش، 1203 کیلوگرم مرفین، 726 کیلوگرم شیشه، 1030 کیلوگرم هرویین، 634 کیلوگرم گراس، و 603 کیلوگرم سایر مواد از جمله پیش سازها و قرص های روانگردان کشف شده اند.

 

افزایش 46 درصدی کشفیات مواد مخدر در فضای مجازی

      با توجه به شیوع کرونا و روی آوردن قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر به فضای مجازی، پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران (پایتخت) با راه اندازی دایره ‌ای در حوزه رصد توزیع و فروش مواد مخدر در فضای مجازی از سال گذشته، نسبت به شناسایی مجرمان در فضای مجازی اقدام کرده است، که منجر به افزایش 46 درصدی کشفیات و دستگیری مجرمین در این حوزه شده است.

 

تقویت همکاری‌های دو جانبه با پاکستان

      رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران در صدر هیاتی به منظور ارتقای همکاری‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر، به پاکستان سفر نمود. ایشان در این سفر ملاقات هایی را از جمله با وزیر کنترل موادمخدر پاکستان، وزیر کشور پاکستان، مقامات آژانس امنیت دریایی، و افسران رابط موادمخدر کشورهای خارجی و نمایندگان سازمان‌ های بین المللی انجام داد. در ملاقات های انجام شده، طرفین ضمن استقبال از ابتکارات دوجانبه و منطقه‌ای برای مقابله با پدیده قاچاق موادمخدر، متعهد به تقویت هرچه بیشتر همکاری‌ها با یکدیگر شدند. در این ملاقات ها توافقاتی در مورد تبادل تجربیات، برگزاری آموزش های مشترک، ارتقای هماهنگی‌ها، و همچنین راه اندازی یک مرکز هماهنگی با حضور تمامی نمایندگان نهادهای ذی ربط دو طرف برای دریافت سریع موارد اضطراری و واکنش به موقع حاصل گردید.

 

توسعه همکاری‌ها با قزاقستان

      در ملاقات معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ایران و سفیر قزاقستان در تهران، یک موافقتنامه درخصوص همکاری‌های امنیتی و انتظامی دوجانبه از جمله مبارزه با قاچاق مواد مخدر از طریق دریا میان دو کشور منعقد گردید. برای اجرای این موافقتنامه نیز یک کارگروه مشترک امنیتی میان دو کشور ایجاد گردید.

برگزاری دوره آموزش الکترونیکی برای نیروهای انتظامی ایران

      ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران با همکاری دفتر منطقه ای مقابله با جرم و مواد مخدر در ایران، 15 افسر از پلیس مبارزه با مواد مخدر، گمرک و ستاد مبارزه با مواد مخدر را از طریق دوره‌های الکترونیکی آموزش با موفقیت داد. این دوره آموزش الکترونیکی، بر ارائه اطلاعات به روز در خصوص مقابله با پیش سازها و آزمایشگاه‌های غیر قانونی متمرکز بود. همچنین شرکت کنندگان با پیش سازها و استفاده آنها در تولید غیرقانونی موادمخدر، معضلات نیروهای انتظامی و شناسایی محموله‌های غیرقانونی و همچنین شناخت عناصر اصلی برای آزمایشگاه‌های غیر قانونی تولید موادمخدر و نشانه‌های مشترک فعالیت های غیرقانونی مرتبط با آنها آشنا شدند.

 

نشست هماهنگی واحد برنامه ریزی مشترک

     نشست پلیس های مبارزه با موادمخدر عضو ابتکار سه جانبه (افغانستان، ایران، پاکستان) و واحد برنامه ریزی مشترک از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل برگزار گردید. در طول این نشست، هماهنگی مشکلات واحد برنامه ریزی مشترک برای برنامه ریزی و هماهنگی فعالیت های مشترک مورد گفتگو قرار گرفت. نشست هماهنگی میان واحد برنامه ریزی مشترک و اعضای ابتکار سه جانبه به عنوان بخشی از فعالیت های در نظر گرفته شده تحت چارچوب زیر برنامه 1 " مدیریت مرزی و قاچاق غیر قانونی" از برنامه مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (2015-2021) می‌باشد.

 

افتتاح همزمان 24 مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

     به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، ۲۴ مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد به طور همزمان در استان‌های مختلف کشور افتتاح گردیدند. با اضافه شدن این تعداد، هم اکنون 30 مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در کشور وجود دارد. تفاوت مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد با مراکز دیگر این است که در آن، هر فرد نسخه جداگانه، فردی و اختصاصی خواهد داشت و با تعامل با پزشک، روانپزشک، مددکار و خانواده معتاد، روش درمان انتخاب خواهد شد.

 

کمک 10 میلیارد ریالی بلاعوض در حمایت از شاغلین آسیب ‌دیده از اعتیاد

     ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، در راستای حمایت از شاغلین آسیب ‌دیده از اعتیاد، مبلغ ده میلیارد ریال اعتبار به شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور اختصاص داد. در همین راستا، کارآفرینان و کارفرمایانی که در مجموعه‌ خود، افراد آسیب ‌دیده از اعتیاد را به ‌کار گرفته و تحت پوشش بیمه قرار داده‌ اند،‌ می‌توانند با مراجعه به شوراهای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان ‌ها، از این اعتبار حمایتی بلاعوض بهره‌مند شوند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما